Kheops - Suuri mysteeri

Videogames.fi
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tekijä 
Arto ja Tero Ylisaukko-oja
Alusta 
MS-DOS
Julkaisija 
Komentokeskus Oy
Vuosi 
1992
Formaatti 
levyke
Genre 
toimintaseikkailu
Kheopskansi.jpg
Kheopsohje.jpg
Kheopstaka.jpg

KHEOPS - SUURI MYSTEERI
Tämä peli on suomenkielinen graafinen seikkailu, tapahtumapaikkana on Egyptin historian tunnetuin muistomerkki, faarao Kheopsin (Khufun) pyramidi eli Suuri pyramidi.
Kun pyramidiin ensimmäisen kerran tunkeuduttiin, löydettiin sieltä mm. huone, jolle sittemmin annettiin nimeksi Kuninkaan kammio ja jota pidetään yleisesti faarao Kheopsin hautakammiona. Karussa, koristelemattomassa huoneessa oli suorakulmion muotoinen sarkofagi (hauta-arkku), jonka kansi oli siirtynyt hieman paikaltaan. Sarkofagi oli tyhjä. Eräät asiantuntijat ovatkin sitä mieltä, että tämä huone olisikin rakennettu hämäämistarkoituksessa ja todellinen hautakammio olisi jossain muualla pyramidin uumenissa. Tähän ajatukseen tämän pelin idea perustuu.
Pelaaja asettuu päähenkilön, englantilaisen egyptologin (Egyptin historiaan erikoistuneen tutkijan) osaan ja lähtee saamiensa tietojen perusteella tutkimaan pyramidin alimmaisesta huoneesta löytyvää salakäytävää. siitä alkaa seikkailu, jota hän ei ikinä unohda.
Peli ei ole roolipeli huolimatta eräistä yhtäläisyyksistä ko. pelityypin muutamien edustajien kanssa. Pelissä on tarkoituksena selvitä eteenpäin löytämiensä apuvälineiden, kekseliäisyyden, ongelmien ratkaisutaidon ja taistelutaidon avulla. Pyramidin uumenista löytyy vastustajia, joista suurin osa pohjautuu egyptin muinaiseen mytologiaan. Taikuudella on muutenkin osansa pelin kulussa.

Kiitokset kuvista Joel/Frozenbyte.